Oplevelser - Holstebro-Struer & Lemvig

Holstebro-Struer & Lemvig

Viden i bevægelse

Oplevelses-og kulturrejse til Rügen

...

Rügen er Tysklands største ferieø og er kendt for sin fantastiske natur, de mange spændende seværdigheder og den hyggelige atmosfære. Øens kyst minder om kysterne ved Møens Klint. Øen har et areal på 926 kvm. og er forbundet med fastlandet med Strelasundforbindelsen. Stralsund på fastlandet er en gammel hansestad og den historiske "port" til Rügen.

PROGRAM:

Dag1:

Efter endt opsamling går turen sydpå. Der serveres kaffe og et smurt rundstykke og senere 3 håndmadder incl. en øl/vand. Ved ankomsten til hotellet tager rejselederen imod med en velkomstdrink, og efter indkvartering serveres aftensmad incl. 1 stk. drikkevare kl. 18:00. Efter aftensmaden er der tid til at opleve den smukke by.

Dag 2:

Denne dag starter med en havnerundtur med "Weisse Flotte" bl.a. til den nybyggede bro mellem Stralsund og Rügen. Sejlturen ender ved det berømte, tidligere skoleskib "Gorch Fock 1", der blev bygget i 1933. Skibet er 82 meter langt, 37 meter højt og benytter et sejlareal på 1800 kvm. Efter besøget på "Gorch Fock 1" spadserer vi et kort stykke hen til det store nye akvarium "Ozeaneum", hvor alle slags fisk, blæksprutter og meget andet fra de nordlige have kan opleves. Frokosten med 1 stk. drikkevare serveres i "Ozeaneum"'s restaurant. Resten af eftermiddagen er fri til lidt "Stadtbummel" eller afslapning på hotellet. Aftensmad incl. 1 stk. drikkevare på hotellet kl. 18:00.

Dag 3:

Vi skal i dag opleve Rügens bedste seværdigheder. Efter morgenmaden kører vi via den nye bro til Rügen, hvor første besøg er ved verdens største feriekompleks -den 4,5 km. lange bygning, "Der Koloss von Rügen" i Prora, som indeholder 10.000 stk. 2-sengs værelser med en kapacitet på 20.000 overnatninger. Denne kæmpebygning beliggende direkte ned til stranden blev opført af Hitlerregimet fra 1936 til 1939, og skulle tjene som feriebolig for de tyske soldater. Ved krigens udbrud stoppede byggeriet, og bygningen har med enkelte undtagelser stået tom siden opførelsen. I dag findes der museer og udstillinger i bygningen. Fra Prora fortsættes et kort stykke vej til "Naturpark Rügen", hvor vi kan opleve Tysklands nyeste og største "Trætopvandring" på gangsikre stier og en udsigtsplatform 26 meter oppe i toppen af træerne med en helt fantastisk udsigt over skov og hav. Samme sted findes et 40 meter højt udsigtstårn. Op-og nedturen foregår på trapper eller med elevator. Nedturen kan også foretages via en rutsjebane. Efterfølgende serveres frokost med 1 stk. drikkevare i restaurant "Boomhus". Turen fortsætter herefter til "Nationalpark-Zentrum Rügen", hvor vi bl.a. kan nyde udsigten til de hvide kridtskrænter fra udsigtsplatformen "Königstuhl". Her kan også ses forskellige udstillinger. Inden tilbageturen til Stralsund serveres eftermiddagskaffe med kage. Aftensmad incl. 1 stk. drikkevare på hotellet fra kl. 18:00

Dag 4:

Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kurs mod Peenemünde på øen Usedom, hvor vi skal besøge museet "Historisch-Technische Museum", der ligger i det område, hvor tyskerne under ledelse af Werner von Braun eksperimenterede med højteknologisk raketforskning fra slutningen af 1930'erne til slutningen af Anden Verdenskrig. Der er flere udstillinger samt opstillede modeller af både V1 og V2-raketterne. Efter dette spændende besøg går turen hjemad med pause ved grænsen og Fleggaard. Vi er hjemme sidst på aftenen.

Priser:

Pris pr. person i dobbeltværelse: kr. 4860,00

Tillæg enkeltværelse:  kr.  625,00

Inclusiv i rejsens pris:

-   Dansktalende rejseleder

-   Buskørsel

-   Kaffe/the og et smurt rundstykke samt 3 stk. håndmadder og 1 stk. drikkevare på udrejsen

-   Frokost og aftensmad på hjemrejsen

-   3 hotelovernatninger incl. morgenmad og aftensmad incl. 1 stk. drikkevare

-   Velkomstdrink, frokost og eftermiddagskaffe som beskrevet i programmet.

-   Sejltur, alle entreér og udflugter med dansktalende rejseleder. Historisch-Teknisch Museum i Peemünde er dog på egen hånd.

-  Bidrag til Rejsegarantifonden.

 Rejsen laves i samarbejde med Venø-Busrejser

Praktisk information

  • Nummer 757600 - Oplevelses-og kulturrejse til Rügen
  • Start 06.05.18 kl. 08:00-00:00
  • Underviser(e) Bent Bjerregaard
  • Adresse Opsamlingssted Lægårdvej Holstebro, Lægårdvej overfor Ungdomsskolen Lægården, 7500 (kort)
    P-Plads Lægårdvej Holstebro og Hallerne/Struer
  • Lektioner 1,00
  • Priser
    Almen   DKK 4860,00
Dato Tid Sted Underviser(e) Kort
06.05.2018 08:00-00:00 Opsamlingssted Lægårdvej Holstebro Bent Bjerregaard Kort

Underviser

Bent Bjerregaard